Seat Leon Cupra R

Maak kennis met de krachtigste Seat ooit, de Leon Cupra R. Dat niet alleen, het is met een oplage van slechts 799 exemplaren ook een van de zeldzaamste Seats ooit.

Seat neemt naar de IAA in Frankfurt volgende week de Leon Cupra R mee. Deze heeft een vermogen van maximaal 310 pk en is daarmee de krachtigste straatauto die het merk ooit bouwde. Standaard koppelt Seat de 2.0 turbomotor aan een handgeschakelde versnellingsbak. Je kunt ook kiezen voor een DSG-automaat, het vermogen is dan 300 pk.

Andere technische aanpassingen zijn een specifiek afgesteld, adaptief onderstel, remmen van specialist Brembo en een nieuw uitlaatsysteem. De Cupra R heeft ook enkele aerodynamische aanpassingen, gemaakt van koolstofvezel. Onder andere op de bumpers en side skirts zijn extra onderdelen aangebracht. Verder is de Cupra te herkennen aan de verbrede wielkasten, de koperkleurige details en de extra grote difusser. Het interieur is aangekleed met koolstofvezel panelen en details in dezelfde koperkleur als aan de buitenkant.

De Leon Cupra R maakt volgende week zijn debuut op de autoshow van Frankfurt. Wanneer de auto naar Nederland komt en wat hij gaat kosten is nog niet bekend.