De prijs van de nieuwe BMW M5 is bekend. Ga maar vast sparen, BMW verlangt minimaal 161.500 euro.

BMW heeft de prijs van de nieuwe M5 vastgesteld op 161.500 euro. Dat is ruim 14.000 euro meer dan de vorige generatie kostte, maar daar krijg je ook heel wat voor terug. Om te beginnen 40 pk extra en vierwielaandrijving.

De standaarduitrusting is zeer omvangrijk, zoals dat hoort bij een topmodel. Je krijgt op elke M5 een uitgebreid navigatiesysteem, een alarmsysteem in klasse 3, een Harman Kardon surround-systeem, adaptieve led-koplampen met grootlichtassistent, elektronisch aangestuurde dempers en elektrisch verstelbare sportstoelen met lederen bekleding en stoelverwarming. Ook alle uiterlijke verfraaiingen horen erbij, zoals de specifieke bumpers, 19 inch M-wielen, sideskirts, M-badges en de gewijzigde grille.

De specificaties waren al bekend, maar omdat ze zo lekker zijn noemen we ze nog een keer. De nieuwe M5 heeft een 4,4 liter V8 turbomotor met maar liefst 600 pk vermogen en 750 Nm koppel, goed voor een 0-100 km/u sprintje in slechts 3,4 seconden. Standaard is de topsnelheid afgeregeld op 250 km/u, maar met het optionele Driver’s Package gaat de M5 zomaar 305 km/u.

Op 20 september opent BMW de orderboeken, de leveringen starten in maart.