Infiniti gaat een nieuwe koers varen. Met vooruitstrevende techniek, ruime interieurs zonder knoppen en een bijzonder design wil het merk op een nieuwe manier de concurrentie aangaan.

Niet langer doen wat de concurrenten doen. Infiniti wil vanaf nu vooruitstrevend zijn en volop inzetten op zelfrijdende en elektrisch aangedreven auto’s. Begin dit jaar maakte het merk al bekend dat er over 3 jaar van elk model een geëlektrificeerde versie verkrijgbaar zal zijn. Maar de nieuwe merkidentiteit omvat meer dan dat.

Alfonso Albaisa, de hoofdontwerper van Infiniti, zegt in een interview met persbureau Bloomberg dat de reductie van het aantal mechanische onderdelen nieuwe ontwerpmogelijkheden biedt. Als de brandstofmotor wordt vervangen door elektromotoren, ontstaat er letterlijk ruimte. Nieuwe Infiniti’s moeten die ruimte slim gaan gebruiken. Wat we kunnen verwachten? Ruime interieurs met lichte kleuren, weinig knoppen en een lounge-achtige uitstraling. De Q Inspiration Concept (foto's), die het merk vorig jaar presenteerde, is een voorbode van die nieuwe ontwerpfilosofie. Ook het ontwerp van de koets wordt door de nieuwe mogelijkheden anders, doordat de traditionele motorruimte  veel kleiner is.

Infiniti kondigde begin dit jaar al aan dat het ook gaat inzetten op zelfrijdende techniek. Daarmee creëert het merk nog meer ruimte voor een nieuwe interpretatie van het auto-interieur. Met de nieuwe koers wil Infiniti opvallen tussen de traditionele modellen van concurrerende merken. En niet langer doen wat andere merken doen.