De nieuwe Volkswagen Touareg is vanaf vandaag te bestellen bij de Volkswagen-dealer. Anders dan de meeste concurrenten levert Volkswagen vooralsnog alleen krachtige zescilindermotoren met vermogens vanaf 231 pk. De Nederlandse prijslijst start bij 79.750 euro.

Standaard is de nieuwe Touareg al voornaam uitgerust met onder meer led-verlichting voor en achter, 18 inch lichtmetalen wielen, adaptieve cruise control en een groot Discover Pro infotainmentsysteem. De met 6.820 euro gelijk geprijsde Elegance en Atmosphere-uitrustingsniveaus zijn herkenbaar aan fraaie lederen bekleding en veel extra chromen exterieurelementen.

Ook als R-Line

Net als de meeste nieuwe Volkswagens verschijnt ook de nieuwe Touareg als R-Line. Deze extra sportief uitgevoerde variant heeft onder meer opvallende bumpers en wielkastverbreders in carrosseriekleur. De R-Line kent een meerprijs van 8.800 euro ten opzichte van de basisuitvoering en is optioneel te voorzien van het ‘Black Style’-pakket. Hierbij worden diverse chroomdelen uitgevoerd in hoogglans zwart.

Geleverd vanaf deze zomer

Komende zomer start Volkswagen met de leveringen van de nieuwe Touareg. Vooralsnog zijn er de 231 en 286 pk sterke 3.0 V6 TDI, vanaf juli 2008 verwacht Volkswagen ook de 340 pk sterke V6 benzinemotor te kunnen leveren. In februari 2019 wordt het gamma naar boven afgerond met de 421 pk sterke 4.0 V8 TDI.