Het nieuwe modeljaar komt voor de Mercedes-Benz E-Klasse sedan en Estate met een aantal technische updates. De AMG E 53 is een nieuwe performance-uitvoering.

Mercedes-Benz geeft de E-Klasse sedan en Estate enige uiterlijke en innerlijke aanpassingen. Voorbeelden zijn nieuwe middenconsoles en schakelflippers. Ook zijn enkele uitrustingslijnen uitgebreid. Het Seat Comfort-pakket bijvoorbeeld maakt voortaan deel uit van de lijnen Exclusive, Avantgarde en AMG Line. Daarnaast zijn nieuwe accessoires en packs leverbaar. Denk aan 17 en 18 inch grote wielen in Aero-design of het SportStyle-pakket met onder meer glanzend zwarte afgewerkte onderdelen, chroom en aangepaste bumpers en lichtmetaal.

Nieuwe hulpsystemen

Toch is het met name de techniek die de modeljaarupdate kenmerkt. Active Distance Assist Distronic (automatische afstandsassistent) en Active Steering Assist (stuurassistent), assistentiesystemen die eerder voorbehouden waren aan de S-Klasse, zijn met ingang van het nieuwe modeljaar standaard op de limousine en stationcar in de E-Klasse. Ook is het mogelijk gesprekken op twee mobiele telefoons tegelijk te ontvangen. 

Mercedes-AMG E 53 4Matic+ sedan 2018

Nieuwe modellen en motoren

Er verschijnt een dieseltopuitvoering, de E 400 d 4Matic. Die verdient de nieuwe zescilinder topmotor met 3 liter inhoud. De krachtbron produceert 340 pk vermogen en - al vanaf 1.200 tpm - 700 Nm koppel. Geef gas en binnen 4,9 seconden (of 5,1 voor de Estate) bereikt deze uitvoering de 100 km/u. 

De performanceversie Mercedes-AMG E 43 4Matic-modellen worden vervangen door de E 53 4Matic+ sedan en Estate. Die krijgen eveneens een 3.0 zes-in-lijn motor, maar deze heeft een extra turbo en is goed voor maximaal 435 pk en 520 Nm. Bovendien beschikken de nieuwe AMG-uitvoeringen over EQ Boost, die bijvoorbeeld bij het accelereren tot 22 pk extra vermogen genereert. Deze EQ-startmotor voedt ook het elektrische 48V-systeem aan boord. Schakelen doen de E 53-modellen met de AMG Speedshift TCT 9G-automaat. Ze hebben slechts 4,5 tel nodig voor de 0-100 km/u-sprint.