StreetScooter Box

De StreetScooter komt naar Nederland. De elektrische bedrijfsauto is door Deutsche Post ontwikkeld, maar kan nu ook door andere bedrijven worden ingezet.

Toyota-importeur Louwman haalt de StreetScooter naar Nederland. Deze volledig elektrische bedrijfswagen heeft een bijzondere afkomst, hij is namelijk bedacht door Deutsche Post. Het postbedrijf ontwikkelde de elektrische bedrijfswagen in eerste instantie voor zijn eigen vloot, maar verkoopt de auto inmiddels aan andere bedrijven. Ook in Nederland is de StreetScooter nu te koop.

Er zijn drie versies: Box, Pickup en Pure. Die laatste versie is een cabine met daarachter ruimte voor een opbouw naar keuze. Bij de Box is er een laadruimte aangebracht op het chassis en de Pickup heeft een open laadbak. De StreetScooter is verkrijgbaar met accupakketten van 20 en 40 kWh, waarmee de actieradius (in theorie) 118 en 232 kilometer is. De topsnelheid van de elektrische bedrijfswagen is begrensd op 85 km/u. Er zijn twee motorversies: 38 en 48 kW (51 en 65 pk). In de StreetScooter Box kun je maximaal 905 kilo aan lading vervoeren.

De prijs van de StreetScooter is al bekend. De Pure-versie is er vanaf 31.950 euro, exclusief btw. De Pickup heeft een meerprijs van 2.000 euro en de StreetScooter Box kost nog eens 2.000 euro meer. Voor ondernemers zijn er subsidies, die kunnen oplopen tot meer dan 10.000 euro.