Mercedes-Benz blikt terug en vooruit met de EQ Silver Arrow. Dit studiemodel is zowel een eerbetoon aan de beroemde W 125 racewagen uit 1937 als een voorbode van de toekomstige elektrische modellen van het merk.

De Mercedes-Benz EQ Silver Arrow is een bijzondere concept car. Hij heeft diverse kenmerken van een raceauto, maar toch laat Mercedes-Benz met deze auto zien wat we kunnen verwachten van toekomstige EQ-personenauto’s van het merk. Met name de neus is interessant, maar ook details zoals de roségouden en blauwe accenten. Het nieuwe submerk EQ wordt gebruikt voor elektrisch aangedreven auto’s, waarvan de eerste volgende week in Stockholm wordt onthuld. Wij zijn erbij, dus volgende week krijg je alle informatie.

Het studiemodel is tegelijkertijd een eerbetoon aan de W 125 racewagen uit de jaren ’30. De cockpit met plaats voor een persoon, de kleur en de slanke vormgeving zijn verwijzingen naar de iconische raceauto. Enkele bijzondere designkenmerken van het studiemodel zijn de wielen die optisch uit twee helften bestaan en de cockpit die deels omhoog kan scharnieren zodat de bestuurder makkelijker in kan stappen.

De aandrijving van de EQ Silver Arrow is uiteraard elektrisch, maar met een druk op de knop kun je het geluid van een AMG V8-motor of F1-wagen laten klinken. Prestatiecijfers maakt Mercedes-Benz niet bekend, maar het spreekt voor zich dat die met een systeemvermogen van 550 kW (750 pk) indrukwekkend zijn. De accu ligt in de bodem en heeft een capaciteit van 80 kWh, goed voor actieradius van 400 kilometer.