De eerste plaatjes van de nieuwe Ford Focus ST liggen op straat. De auto is stiekem op de foto gezet in een werkplaats van Ford. Wanneer de snelle uitvoering officieel wordt onthuld is nog niet bekend.

We mogen de auto eigenlijk nog niet zien, maar dankzij uitgelekte foto's kunnen we tóch al kennis maken met de nieuwe Ford Focus ST. Het sportieve model is te herkennen aan de donkere wielen, grille en koplampbehuizing. Ook de bumpers en subtiele side skirts zijn specifiek voor de ST ontworpen. Het interieur is opgeleukt met bekende sportieve elementen, zoals met alcantara beklede sportstoelen en koolstofvezel-look accenten.

De grote vraag bij de Focus ST is: wat zit er onder de motorkap? De 2.0 Ecoboost-motor uit het voorgaande model wordt door Ford niet meer geleverd en de 1.5 Ecoboost is niet krachtig genoeg. Blijft over: de 2.3 Ecoboost-motor uit de Mustang. In de sportwagen levert de turbomotor 290 pk vermogen, maar het is aannemelijk dat de Focus ST iets minder power krijgt.

Wanneer Ford de Focus ST presenteert is nog niet bekend. We kunnen dus niets anders doen dan rustig afwachten tot het moment dat het merk met officiële informatie naar buiten komt.