Na een studiemodel, talloze aankondigingen en plaagplaatjes volgt nu eindelijk de echte onthulling van de Skoda Scala. Over ongeveer zes maanden komt de auto naar Nederland.

De Skoda Scala mag naar buiten! Skoda heeft de opvolger van de Rapid eindelijk helemaal onthuld. De Scala meet 4,36 meter in de lengte, 6 centimeter meer dan de auto die hij opvolgt. Belangrijker nog: de auto is 9 centimeter breder dan zijn voorganger, waardoor het interieur veel ruimer aanvoelt. In de bagageruimte is meer dan 50 liter extra beschikbaar, daar kan nu 467 liter aan bagage gestald worden en dat is volgens Skoda meer dan welke andere auto ook in dit segment.

De Scala krijgt veel van de nieuwste techniek van de Volkswagen Groep, waartoe Skoda behoort. Zo is het model leverbaar met een digitaal instrumentenpaneel, dat 10,25 inch groot is. Ook vele actieve rijhulpsystemen, zoals cruise control met volgfunctie en een systeem dat voetgangers herkent, zijn beschikbaar. Ook een nieuwe optie: Sport Chassis Control met instelbare dempers.

Skoda kondigde eerder al aan dat de Scala leverbaar wordt met vijf verschillende motoren. Drie daarvan zijn benzinemotoren: een 1.0 TSI met 95 pk, dezelfde motor met 115 pk en een 1.5 TSI 150 pk. De 1.0 TSI-motor is ook in een aardgasuitvoering. Motorversie nummer 5 is een 1.6 TDI diesel met 115 pk.

De prijzen van de Skoda Scala worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt. De Scala komt in de eerste helft van 2019 naar Nederland.