Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz maakt zich op voor de onthulling van de tweede generatie CLA. De vierdeurs coupé wordt begin januari onthuld, maar niet op een autoshow.

Mercedes-Benz kondigt de onthulling van de nieuwe CLA aan met een plaagplaatje, waarop we een klein stukje van het model kunnen zien. Uit dat stukje maken we op dat de basislijnen van de huidige CLA terugkeren op het nieuwe model. Het zal vooral interessant zijn om te zien hoeveel de nieuwe CLA verschilt van de nieuwe A-Klasse sedan, die ook een coupé-achtige vormgeving heeft.

Dat de nieuwe CLA wordt onthuld op de elektronicabeurs CES is niet zo vreemd. Het model heeft namelijk de nieuwste versie van het geavanceerde MBUX multimediasysteem aan boord. Dit systeem debuteerde in de A-Klasse begin dit jaar, maar Mercedes-Benz belooft nieuwe functies voor de CLA, zoals een nóg slimmere spraakassistent, een navigatiesysteem met augmented reality en een bewegingssensor die herkent welke functie je wilt activeren.

De nieuwe CLA maakt gebruikt van de techniek van de A-Klasse. De motoren, de technische basis en het dashboard komen min of meer overeen met dat van de hatchback. De vierdeurs coupé komt halverwege 2019 naar Nederland.