Volkswagen laat de eerste beelden zien van de ID. in productietrim. De auto draagt nog camouflagelaagje, omdat de onthulling pas voor eind 2019 gepland staat.

Volkswagen is nog volop aan het testen met de ID. Deze elektrische auto wordt eind 2019 onthuld en komt in 2020 op de markt. Het is misschien wel een van de belangrijkste auto’s van het merk ooit. De ID. of ID. Neo, zoals de auto door afwisselend wordt genoemd door Volkswagen, staat aan de basis van een nieuw tijdperk bij het merk.

De Volkswagen ID. heeft het formaat van een Golf en moet net zo betaalbaar worden als die auto. Er komen meerdere accuversies, met een rijbereik van 330 tot 450 kilometer. Alle batterijen zijn in de bodem van de auto geplaatst.

Volkswagen liet in 2016 al een studiemodel zien van de ID. Het ontwerp van de concept car blijft in grote lijnen behouden. Na de ID. hatchback volgen meerder elektrische auto’s met de naam ID, waaronder een SUV, een sedan en een busje. Ook van die auto’s heeft het merk al prototypes laten zien.