Een jaar hebben we erop moeten wachten, maar nu is het dan eindelijk zover: Mini presenteert de vernieuwde John Cooper Works-uitvoering.

De Mini John Cooper Works is terug! De snelste uitvoering van de Mini hatchback en Cabrio verdween na de facelift uit de prijslijst, maar keert nu terug. Uiteraard profiteert de JCW-uitvoering van dezelfde uiterlijke en technische wijzigingen als de overige Mini-uitvoeringen.

De 2.0 turbomotor is met 231 pk nog net zo krachtig als voorheen. De belangrijkste aanpassing is dat er in het uitlaatsysteem een partikelfilter is aangebracht, waarmee de Mini JCW aan de strengste emissie-eisen voldoet. Mini geeft voor de vernieuwde John Cooper Works een brandstofverbruik op van 6,1 tot 7,1 l/100 km, afhankelijk van de gekozen uitvoering en versnellingsbak. Deze waarden zijn gemeten volgens de nieuwe, strengere WLTP-methode, die vanaf 1 januari verplicht is.

De prestaties van de Mini JCW zijn nog steeds indrukwekkend, de auto kan in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Die waarde geldt voor automaatversie, de handgeschakelde uitvoering heeft 6,3 seconden nodig voor het standaardsprintje. Voor de Cabrio komen er nog enkele tienden van een seconden bij.

Mini levert de vernieuwde John Cooper Works-uitvoeringen vanaf maart 2019. De prijzen zijn nog niet bekend.