Het mag dan bijna kerst zijn, nog steeds worden nieuwe modellen gepresenteerd. Dealers prijzen auto's en maken zich op voor showroomintroducties begin 2019. En onze redactie? Die trok erop uit voor een rijtest met een van de leukste terreinwagens.

Porsche introduceert de 718 T, waarbij de 'T' voor Touring staat. Qua vermogen gaat Porsche terug naar de basis, het draait bij de nieuwkomer om het rijplezier. De auto is leverbaar als Cayman en Boxter, van beide zijn de prijzen reeds bekend. Nog net voordat we 2018 achter ons laten komt Mini met de vernieuwde John Cooper Works-performanceuitvoering. Ook deze arriveert in twee varianten, hatchback en Cabrio.

Rijtest Suzuki Jimny

Geen cross-over of SUV voor de weg, nee, de Suzuki Jimny is een echte terreinwagen. Daarom hebben wij het nieuwe model op én naast de gebaande paden getest. Onze conclusie: deze auto heeft karakter. Vooruitlopend op de autotest van de Audi A6 Avant kun je alvast de video bekijken, waarmee we ingaan op het MMI Touch Response-systeem met twee touchscreens. 

Showroomnieuws

Meer nieuws van Audi: het merk zet de SQ2 in januari in de showroom. De snelle, compacte SUV is nu te bestellen. Dat geldt eveneens voor de vernieuwde TT, inclusief de 20 Years-editie. De prijzen vind je in de nieuwsartikelen hieronder. De vanafprijs van de Lexus UX hebben we eerder gemeld, nu volgen de prijzen van de overige uitvoeringen.

Suzuki Jimny

De Mazda 3 hatchback en sedan zijn beide vanaf het voorjaar van 2019 verkrijgbaar voor minimaal 27.160 euro. Volvo geeft de Auto van het Jaar 2018, de XC40, meer vermogen en uitrusting. Zodoende is de compacte SUV weer up-to-date om het nieuwe jaar in te gaan. De orderboeken zijn reeds geopend en de prijzen bepaald.

Voordeel

Wie het jaar 2018 knallend uit wil gaan kan zijn of haar slag nog slaan bij de autodealers. Op onze site vind je ongeveer 175 acties, met voordeel variërend van verlaagde private leasetarieven tot korting op voorraadmodellen. Profiteer voor het jaar om is.