De nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse is vanaf januari met een dieselmotor te verkrijgen. De nieuwe uitvoering G 350 d heeft een 3.0 zescilindermotor met een vermogen van 286 pk.

Mercedes-Benz voegt een dieselmotor toe aan het assortiment van de nieuwe G-Klasse. De terreinwagen was al verkrijgbaar met twee krachtige benzinemotoren en daar komt nu een zescilinder dieselmotor bij. De G 350 d heeft een vermogen van 286 pk en een koppel van maar liefst 600 Nm, dat al bij 1.200 tpm beschikbaar is. Veel kracht bij weinig toeren dus, wat prettig is bij zware terreinomstandigheden of het rijden met een zware aanhangwagen.

De G 350 d kan, indien je dat wenst, in slechts 7,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid van de terreinwagen is 199 km/u. De dieselmotor is standaard gekoppeld aan een negentraps automaat.

De dieselmotor is voorzien van een SCR-katalysator, zodat schadelijke NOx-deeltjes met de toevoeging AdBlue voor het grootste deel worden opgelost voordat ze in de lucht komen. Mercedes-Benz geeft voor de G 350 d een brandstofverbruik op van 9,6 l/100 km (1 op 10,4).

De Nederlandse prijs van de nieuwe dieseluitvoering is nog niet bekend.