Subaru neemt een sportief gestylede Forester mee naar de Tokyo Auto Salon. De SUV is voorzien van een aandrijflijn met milde hybride.

Als in Tokio over een week of twee de 'kleine' Tokyo Auto Salon opent, toont Subaru daar de Forester STI Concept. Inderdaad, een showcar voorbereid door huistuner Subaru Tecnica International - bekender als STI. 

Die heeft de Subaru Forester wat dichter bij het asfalt gezet, een sportieve bodykit gegeven en gespoten in de exclusieve lakkleur Fighter Grey. De Forester STI Concept heeft een zwarte grille, die net als de side skirts en achterbumper een dun, geel accentlijntje meekrijgen. Daarmee is de look eerder subtiel dan agressief. 

STI heeft zich ook ingehouden bij het tunen van de aandrijflijn. Bij deze 'verfijning' moet je eerder denken aan verbetering van rijeigenschappen dan aan opvoering van het vermogen. Dat blijft 156 pk. De conceptcar is dus een soort 'STI light'-uitvoering. Wel heeft de tuner Brembo-remmen aangebracht achter de 19 inch lichtmetalen wielen.

Noemenswaardig is de wel dat Subaru STI gebruikmaakt van een aandrijflijn die we hier niet kennen: een 2,0 liter boxermotor die met een klein elektromotortje een milde hybride vormt. Met een zuiniger verbruik dan de 2.5 viercilinder zou deze in Nederland ook welkom zijn. 

Subaru toont op de Tokyo Auto Salon overigens nog een andere showcar: de STI 'S209', waarschijnlijk een écht opgevoerde WRX STI. Die zal daarnaast te zien zijn op de autoshow in het Amerikaanse Detroit, eveneens in januari.