Polestar 1

Het nieuwe merk Polestar heeft zijn plannen voor de komende jaren uit de doeken gedaan. Na de gelimiteerde plug-in hybride Polestar 1 volgen in de komende jaren twee minder exclusieve modellen met volledig elektrische aandrijving.

Polestar, het nieuwe zustermerk van Volvo, gaat de komende jaren stevig aan de weg timmeren met volledig elektrisch aangedreven auto’s. CEO Thomas Ingenlath heeft tegen AutoExpress gezegd dat de Polestar 2 en 3 minder duur en exclusief worden dan de Polestar 1.

Volgend jaar onthult het merk de Polestar 2, een middenklassemodel dat de concurrentie aangaat met de Tesla Model 3. De productie van deze auto start begin 2020 en kort daarna komt de auto naar Nederland. Ingenlath belooft een vanafprijs van rond de 40.000 euro maar zegt er meteen bij dat het merk zijn auto’s vooral via private lease-achtige constructies wil gaan aanbieden.

Na de Polestar 2 volgt nummer 3, dat wordt een SUV-achtig model met sportieve eigenschappen. Net als de Polestar 2 is de Polestar 3 volledig elektrisch aangedreven. In principe geldt dat voor alle toekomstige modellen van het merk. De Polestar 1 is en blijft daarmee het enige model met een hybride aandrijflijn.