Tot op het hoogste niveau is er binnen Volkswagen groen licht voor de komst van de T-Roc Cabrio. De open te rijden SUV moet bijdragen aan Volkswagens 'omvorming' tot SUV-merk.

De Raad van Toezicht van Volkswagen heeft bevestigd dat de Volkswagen T-Roc ook in cabriolet-uitvoering verschijnt. Het bestuur heeft geld vrijgemaakt om de fabriek in het Duitse Osnabrück te upgraden, zodat de SUV Cabrio daar vanaf halverwege 2020 van de band kan rollen. 

Schets Volkswagen T-Roc Cabrio

Voorzitter Herbert Diess zegt dat deze productielocatie gekozen is vanwege de ervaring die het personeel er heeft in het bouwen van cabrio's. Het is de eerste SUV Cabrio die het Duitse merk gaat bouwen. Hiermee wil Volkswagen een emotioneel aantrekkelijke variant aanbieden. 

Want ook Volkswagen ziet dat het SUV-segment groeiende is en het wil hiervan een graantje meepikken. CEO Diess geeft aan: "Volkswagen ontwikkelt zich tot SUV-merk." In het jaar dat de T-Roc Cabrio verschijnt wil het merk al twintig SUV-modellen in de showrooms hebben staan. 40 procent van alle Volkswagens die in 2020 verkocht worden zouden SUV's moeten zijn.