Citroën neemt afscheid van de naam Picasso. De C3 Picasso verdween onlangs uit de prijslijsten en nu doopt het merk de C4 Picasso om tot C4 SpaceTourer.

Na bijna 20 jaar stopt Citroën met de naam Picasso. Het laatst overgebleven model met de naam wordt nu omgedoopt tot SpaceTourer. De C4 Picasso en de daarvan afgeleide Grand C4 Picasso heten vanaf nu C4 SpaceTourer en Grand C4 SpaceTourer. Ook de nieuwe naam is geen onbekende, Citroën gebruikt hem namelijk voor de personenauto-uitvoering van de Jumpy.

Tegelijk met de naamswijziging introduceert Citroën een nieuwe automatische versnellingsbak in de MPV. De EAT achttrapsautomaat vervangt de oude versnellingsbak met zes verzetten. Citroën levert de huidige automatische versnellingsbak, al dan niet als optie, in combinatie met alle motoren van de C4 Picasso.

De naam Picasso verscheen in 1999 voor het eerst op de Xsara Picasso. Later verschenen er meerdere generaties van de C4 Picasso en er was een C3 Picasso, die onlangs werd vervangen door de C3 Aircross.