Het herboren automerk Fisker heeft zijn nieuwe model Emotion officieel gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Geïnteresseerden kunnen zich nu al melden.

Fisker is terug met de spectaculaire Emotion. Deze volledig elektrisch aangedreven auto heeft bijzondere vleugeldeuren, zowel de portieren voor als achter openen naar boven toe. Met deze zogenaamde vlinderdeuren stal Fisker iets meer dan een jaar geleden al de show, toen het merk de eerste foto’s liet zien van de auto. Het design is ook met de deuren dicht indrukwekkend, niet in de laatste plaats door de 24 inch wielen. Die worden standaard op elke Emotion geleverd en zijn voorzien van speciale Pirelli-banden met lage rolweerstand. Met een lengte van 5,085 meter is de Fisker Emotion nét iets langer dan de Tesla Model S.

Het theoretische rijbereik van de Fisker Emotion is 643 kilometer, accelereren van 0 naar 100 km/u kan in minder dan 3 seconden en de topsnelheid is 257 km/u. De elektromotoren in de Fisker Emotion leveren maar liefst 575 kW (786 pk). De specificaties zijn indrukwekkend, maar Fisker kondigt nog veel meer moois aan. Het merk verwacht over een jaar of vier de eerste auto’s met solid state-batterijen te kunnen aanbieden. Daarmee heeft de auto een actieradius van meer dan 800 kilometer en kan hij via een superlader in slechts 1 minuut worden opgeladen. Ja, dat lees je goed.

De Emotion is uitgerust met alle hardware om de auto op niveau 4 van de zelfrijdende auto te laten opereren. Dat wil zeggen: in bijna alle gevallen kan de auto, na implementatie van toekomstige software, volledig autonoom rijden. De auto's die straks van de band rollen kunnen al zelfstandig in de file rijden en andere auto’s volgen op de snelweg.

Zoals gezegd start de productie in de tweede helft van 2018, in de Verenigde Staten. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven, na betaling van 2.000 dollar (1.670 euro). In de V.S. is de richtprijs van de Fisker Emotion 129.000 dollar. De Nederlandse prijs inclusief import en belastingen schatten we in op zo’n 150.000 euro.