Infiniti Q Inspriation Concept

Infiniti brengt vanaf 2021 alleen nog maar modellen op de markt die elektrisch zijn aangedreven. Het gaat om batterij-elektrische auto's en modellen met de nieuwe ePower-techniek van moederbedrijf Nissan.

Vanaf 2021 is elke nieuwe Infiniti voorzien van elektrische aandrijving. Het merk kondigt aan dat er twee soorten elektrisch aangedreven modellen komen, auto's met een stekker en uitvoeringen met een brandstofmotor als generator voor de accu's. Dat laatste noemt het merk ePower. Bij deze techniek zorgt een elektromotor voor de aandrijving van de wielen en is een kleine brandstofmotor verantwoordelijk voor het opladen van de accu. Moederbedrijf Nissan past dit principe al toe op de Note ePower, een model dat niet in Nederland wordt verkocht.

Vanaf 2025 moet de helft van alle verkochte auto’s van Infiniti elektrische aandrijving hebben. Op dit moment verkoopt het merk in ons land twee geëlektrificeerde uitvoeringen: de Q50 Hybrid en de Q70 Hybrid. Maar ook hybride-uitvoeringen worden vanaf 2021 geleidelijk ingewisseld voor volledig elektrisch aangedreven modellen.

De aankondiging van Infiniti is opmerkelijk, want het merk heeft nog maar net een gloednieuwe benzinemotor met innovatieve techniek geïntroduceerd. De VC-Turbo-motor komt als eerste in de nieuwe QX50 te liggen.