Mini brengt volgend jaar een volledig elektrisch aangedreven uitvoering van zijn iconische model op de markt. De eerste schetsen van de grille en wielen laten zien wat we op designgebied van de elektrische Mini kunnen verwachten.

Een Mini met elektrische aandrijving, volgend jaar gaat het gebeuren. Mini presenteerde vorig jaar op de IAA in Frankfurt al de Electric Concept en diverse elementen van dat studiemodel worden overgenomen op het productiemodel. Een blijvend kenmerk zijn de gele accenten, die onder andere in de grille en wielen worden verwerkt.

Mini laat met de nu gepresenteerde schetsen kleine stukjes van de elektrische uitvoering zien. De grille heeft dezelfde vorm als die van de brandstofmodellen, maar is bij de elektrische versie helemaal dicht. Een elektromotor heeft veel minder koeling nodig en een dichte grille is bovendien aerodynamischer. De wielen hebben een asymmetrisch design en zijn min of meer overgenomen van de concept car (foto 3).

De elektrische aandrijflijn van de Mini Electric wordt gebouwd in Duitsland, bij moederbedrijf BMW. De techniek wordt in de Mini-fabriek in Oxford samengevoegd met de rest van de auto. De Nederlandse VDL-fabriek, waar diverse Mini-modellen worden gemaakt, speelt vooralsnog geen rol bij de productie van de elektrische Mini.