Afscheidsmodel? Was er niet een nieuwe Aston Martin Vantage? Jawel, maar dat stopt het merk niet om een afscheidseditie te bouwen van de V12 Vantage gebaseerd op de 'VH'-generatie van de sportwagen.

Wel is deze reeks beperkt tot zeven coupé's en zeven roadsters. Er zijn op verzoek nog enkele exemplaren te bestellen, de prijs is onbekend. Afleveringen vinden in het derde kwartaal plaats.

Afgelopen weekend presenteerde het merk de 'Triple V' genoemde limited edition tijdens de evenementen rondom de 24 Uur van Le Mans. De afscheidsmodellen zijn geïnspireerd op de V8 Vantage V600, in 1998 de meest extreme uitvoering van de Aston Martin Vantage. Net als toen heeft de nu onthulde V12 Vantage V600 - hoe kan het ook anders - 600 pk onder de motorkap. De 0-60 mijl/u (96 km/u)-sprint kan in 3,5 seconden voorbij zijn. De top ligt op 330 km/u.

Een zeventraps handbak brengt de kracht over naar de achterwielen. Voor en achter is er onafhankelijke 'wishbone' wielophanging met 3-traps actieve dempers. Achteraan is een nieuwe carbon diffuser te vinden, vlakbij de vier uitlaatpijpen. 

Het interieur kent eveneens koofstofvezel elementen, aangevuld met donkere aluminium afwerkingsdetails. De V600 heeft lichtgewicht sportstoelen, een lederen middenarmsteun en een carbon middenconsole.