De nieuwe generatie Ford Focus staat volgende maand bij de dealers, maar er zit nog meer in het vat. Ford heeft namelijk ook de nieuwe uitvoering Active aangekondigd en daarvan hebben we nu meer beeld.

De nieuwe Ford Focus wordt voor het eerst leverbaar als Active. Deze cross-over-achtige uitvoering komt later dit jaar op de markt, in navolging van de reguliere uitvoeringen die volgende maand bij de dealers verschijnen. Over die versies weten we inmiddels alles, dus het is tijd om de blik te richten wat verder komen gaat.

De Active-uitvoering heeft 3 centimeter meer bodemspeling, zodat je makkelijker over onverharde paden rijdt, iets hoger zit en makkelijker instapt. Volgens Ford heeft de Focus Active ondanks het hogere zwaartepunt dezelfde dynamische rij-eigenschappen als de andere Focus-versies, dankzij de speciaal voor deze uitvoering aangepaste voorwielophanging.

De Focus Active is aan de buitenkant te herkennen aan de specifieke voorbumper met zwarte inzetstukken, een grille met grof raster, zwarte wielkastenranden en dorpels, aluminiumkleurige accenten onderaan de bumpers en side skirts, de dakrails en de specifieke wielen. Het interieur is aangekleed met stoffen met grovere textuur en Active-logo’s op de stoelen en instaplijsten.

Ford heeft nog niet bekend gemaakt welke motoren het merk in Nederland gaat aanbieden in de Active. Reken in ieder geval op de 150 pk sterke 1.5 EcoBoost benzinemotor en de 1.5 EcoBlue diesel met hetzelfde vermogen.