Volkswagen biedt vanaf nu de dieselmotor in Polo aan met een automatische versnellingsbak. Er zijn drie uitvoeringen beschikbaar.

Volkswagen combineert de zeventraps DSG-automaat met de 1.6 TDI-dieselmotor in de Polo. Een automatische versnellingsbak was tot nu toe alleen leverbaar in combinatie met een benzinemotor. De 95 pk sterke diesel was al leverbaar met een handgeschakelde vijfversnellingsbak en blijft dat ook. De DSG-automaat komt als extra optie in het assortiment.

De Polo 1.6 TDI DSG is leverbaar in drie uitvoeringen: Comfortline, Highline en Comfortline Business. Die laatste versie is specifiek voor zakelijke rijders en uitgerust met onder andere een navigatiesysteem, onlinediensten en een diefstalalarm, plus de uitrusting van de reguliere Comfortline-uitvoering. Die bestaat uit LED-dagrijverlichting, airconditioning, adaptieve cruise control en een multifunctioneel stuur.

Op de Highline-uitvoering zijn onder meer lichtmetalen wielen, climate control, een adaptief onderstel en sfeerverlichting standaard. De prijzen van de drie uitvoeringen vind je hieronder in de tabel.

Prijzen Volkswagen Polo 1.6 TDI DSG-7
Comfortline 24.550 euro
Comfortline Business 24.890 euro
Highline 25.490 euro