BMW M5 Competition Package

BMW onthult volgende week de M5 Competition Package. Daarmee krijgt de 600 pk sterke M5 25 pk extra en een aangescherpt onderstel.

Voor wie 600 pk niet genoeg is in de M5 presenteert BMW volgende week de optie Competition Package. Daarmee wordt het aantal pk’s van de achtcilindermotor opgeschroefd tot 625. De informatie was (per ongeluk) al even te zien op de website van BMW Duitsland en is opgepikt door het forum Bimmerpost.

Met de 25 extra pk’s wordt de 0-100 km/u sprint met 0,1 seconden verkort tot 3,3 seconden. Van 0-200 km/u kan in 10,8 seconden, dat is 0,3 tellen sneller dan de reguliere M5 dat doet. De topsnelheid blijft gelijk: 305 km/u. Daarvoor moet je wel het M Driver’s Package bestellen, anders wordt de begrenzer op 250 km/u gezet.

Uiteraard omvat de Competition Package meer dan alleen extra vermogen. Het onderstel is aangepast, zowel de veren als dempers zijn een tandje straffer gezet. Verder zit er een sportuitlaat in het pakket, voor een meer opvallend uitlaatgeluid. De cosmetische aanpassingen omvatten onder andere zwarte accenten, lichtmetalen wielen met Y-vormige spaken en een koolstofvezel motorafdekking.

De M5 met Competition Package wordt in september leverbaar.