Vorige week lekte de meeste informatie al uit en die kunnen we vandaag bevestigen. BMW presenteert officieel de M5 Competition met 625 pk.

De BMW M5 Competition heeft inderdaad 625 pk vermogen, zoals vorige week al via de onofficiële weg naar buiten kwam. Dat blijkt uit de gegevens die BMW vandaag heeft vrijgegeven, samen met de eerste foto’s. De informatie over het extra vermogen en de toegenomen prestaties klopt, de M5 Competition heeft 25 pk meer vermogen dan de M5. Het koppel bedraagt 750 Nm en de auto accelereert 0,1 seconden sneller van 0-100 km/u (3,3 seconden) en gaat 0,3 seconden sneller vanuit stilstand naar 200 km/u (10,8 seconden).

De 4,4 liter V8 TwinPower turbomotor is gekoppeld aan een achttraps automaat en drijft vier wielen aan. Net als bij de 'gewone' M5 ligt de nadruk echter op de achterwielen.

BMW voert naast die aan de motor nog meer technische wijzigingen door. Stevigere motorsteunen, stuggere veren en dempers, 7 mm verlaging en een gemodificeerde achterwielophanging zijn de belangrijkste veranderingen. Daarnaast heeft de sportieve topuitvoering drie extra rijstanden voor rijden op het circuit: 4WD, 4WD sport en 2WD. In die laatste stand wordt de stabiliteitscontrole uitgeschakeld en krijgen de achterwielen het volledige koppel te verwerken.

Zwarte accenten

Je herkent de M5 Competition aan de hoogglans zwarte onderdelen, zoals de grille-omlijsting, spiegelkappen en inzetstukken in de achterbumper. De specifieke 20 inch wielen zijn ook een herkenningspunt. In het interieur vind je koolstofvezel panelen die zijn ingelegd met dunne stroken van aluminium. Het Merino-leder op de stoelen en de sportgordels horen ook bij de uitrusting.

De uitvoering Competition komt voort uit wat eerder Competition Package heette. Diverse toekomstige M-modellen worden uitgebracht in zo’n extra krachtige en sportieve versie. De meerprijs van de Competition bedraagt 9.151 euro.