Audi A7 Sportback

Audi komt zo snel mogelijk met een software-update voor de dieseluitvoeringen van de A6 en A7. Het merk wordt door de Duitse autoriteiten verdacht van het gebruiken van sjoemelsoftware, maar volgens Audi is er geen opzet in het spel.

Audi is tijdelijk gestopt met de levering van de A6 en A7 met dieselmotor in Europa. Het merk wordt door de Duitse autoriteiten verdacht van het gebruik van sjoemelsoftware maar bij Audi zeggen ze dat er dit keer geen sprake is van opzet. Het merk werkt op dit moment aan een update en hoopt zo snel mogelijk weer auto’s te kunnen leveren.

CEO Rupert Stadler heeft volgens persbureau Reuters tegen aandeelhouders gezegd dat er ‘serieuze fouten’ zijn gemaakt door engineers, maar dat er geen verkeerde bedoelingen zijn. Stadler gaf verder aan dat de huidige problemen een gevolg zijn van het eerdere dieselschandaal en dat het nog wel even zal duren voordat de afwikkeling daarvan helemaal afgerond is.

Ook eerder geleverde modellen worden aangepast zodra de update gereed is. Audi zal hiervoor een terugroepactie uitrollen. Het merk werkt nauw samen met de Duitse autoriteiten om alles op te lossen.