Aan het Comomeer vindt dit weekend het Concorso d'Eleganza Villa d'Este plaats. Op dit prestigieuze evenement kan Rolls-Royce natuurlijk niet ontbreken. 

De bijdrage van het luxemerk Rolls-Royce aan het Villa d'Este-klassiekerconcours aan het Comomeer bestaat dit jaar uit de showcar Dawn Inspired by Music. 2 jaar geleden zagen we de gelijknamige Wraith voorbijkomen en de Dawn treedt in diens voetstappen. 

Dat betekent dat de Dawn Inspired by Music eveneens voorzien wordt van het Bespoke Audio System en van koperen accenten. Het exterieur is zelfs gespoten in Lyrical Copper-kleurige lak, met geborstelde en gepolijste afwerking. Mocht je de musikale Dawn willen bestellen (de prijs is nog onbekend) dan kan dat trouwens ook in Andalusian White. 

Rolls-Royce heeft een interessant experiment uitgevoerd met de Dawn Inspired by Music. Het plaatste de auto in de echovrije ruimte die normaalgesproken gebruikt wordt om ongewenste geluidjes te detecteren. Daarna werden met behulp van een hypergevoelige microfoon allerhande mechanische en elektrische tonen opgenomen: het sluiten van de 'soft close' deuren, het heen en weer gaan van de ruitenwissers, het tevoorschijn halen van het Spirit of Ecstacy-beeldje voorop de auto enzovoort. Daarna werden alle geluiden tot een track gemixt. A very musical car indeed.