Op 22 november aanstaande onthult Land Rover de nieuwe Evoque. Om dat moment groots aan te kondigen zijn er in Londen vier draadmodellen onthuld die de contouren van de nieuwkomer prijsgeven. Ze laten vooral zien dat er in grote lijnen weinig verandert aan het sportieve silhouet.

Range Rover gebruikte al eerder draadsculpturen om de Evoque onder de aandacht te brengen. Geef ze eens ongelijk, want de vier sculpturen leveren een bijzonder fraai beeld op in de Britse wereldstad. De nieuwe Evoque is niet alleen afkomstig van een Brits merk, ook het nieuwe model zal in het Verenigd Koninkrijk het levenslicht zien.

Ten tijde van de eerste Evoque en de Evoque Convertible ging het wel om gedetailleerdere sculpturen die meer houvast geven. Nu kunnen we nog maar weinig zeggen, anders dan dat het sportieve lijnenspel intact blijft. De eenvoudige lijnen van de nieuwe sculpturen tonen zouden kunnen weggeven dat de Evoque een wat gladdere, strakkere verschijning krijgt zoals zijn grote broer Velar.

Van de huidige Range Rover Evoque zijn er, sinds zijn introductie in 2010, al ruim 750.000 verkocht. De nieuwe is direct vanaf zijn première op 22 november te bestellen.