Ook het edele Aston Martin moet eraan geloven: in het vierde kwartaal van 2019 presenteert het Britse merk een SUV. De naam is definitief vastgesteld als DBX en prototypes zijn al uitgebreid aan het testen, zo bewijst een door het merk zelf vrijgegeven video.

Op de video zien we de DBX kwispelen, driften en glijden over een glad rally-parcours in Wales. De beelden vertellen dat het een SUV volgens traditioneel recept wordt. Dat is niet geheel verrassend, toch wijkt het af van een eerdere DBX-concept uit 2015. Dit was nog een hoog op de poten staande vierzits coupé, een concept waar het merk nu op is teruggekomen.

Op de beelden ontwaren we een behoorlijk lage, sterk oplopende motorkap en een opvallende ‘eendenstaart’ onder de achterruit. Als deze spoiler het productiestadium haalt zal dit hét onderscheid met de concurrentie betekenen. De kenmerkende Aston Martin-grille, op het prototype stevig met rode lipstick geaccentueerd, staat de SUV onverwacht goed. Het moet wel heel raar lopen wil de uiteindelijke vorm hier sterk van afwijken.

Reken maar dat Aston Martin de komende tijd nog veel teasers de wereld in zal sturen, de auto wordt pas in het vierde kwartaal van 2019 in definitieve vorm verwacht.