Skoda onthult weer een stukje van de Scala. De opvolger van de Rapid is bijna helemaal te zien op de nieuwe afbeeldingen die het merk verspreidt.

Vloeiender, dynamischer en emotioneler. Dat is volgens Skoda hoe we de nieuwe ontwerptaal van het merk moeten omschrijven. De Scala is het eerste model met het nieuwe design en wordt binnenkort onthuld. Op de plaatjes die Skoda nu vrijgeeft komt de auto al heel aardig in beeld, zeker als we de belichting van de foto’s een beetje digitaal manipuleren.

Skoda noemt de nieuwe ontwerptaal Simply Surprising. Een zeshoekige grille, L-vormige achterlichten en de zogenaamde ‘Tornado-lijn’, waarmee de auto volgens Skoda optisch wordt verlengd, kenmerken toekomstige Skoda’s. Aan de achterkant van elke nieuwe Skoda staat in zwarte letters de merknaam uitgeschreven. Het Skoda-logo zal alleen nog aan de voorkant te vinden zijn.

Skoda maakte onlangs al de belangrijkste informatie over de Scala bekend. Zo weten we al welke motoren er leverbaar worden, hoeveel ruimte het nieuwe model biedt en welke nieuwe functies er geïntroduceerd worden.