Voorafgaand aan de officiële presentatie zijn al enkele foto's van de Porsche 911 opgedoken. Op designgebied hoeven we geen grote wijzigingen te verwachten. Motorisch ligt dat mogelijk anders.

We moeten nog twee nachtjes slapen voordat de nieuwe generatie Porsche 911 wordt onthuld. Op internet zwerven inmiddels al officiële foto's van de Carrera-uitvoering. Ze hebben een klein formaat en zijn dus enigszins wazig, maar we kunnen al bevestigen dat Porsche doet wat het altijd doet: het design van de 911 wat moderne tweaks geven maar nooit radicaal aanpakken.

De aanpassingen beperken zich tot zaken als een nieuwe voorbumper en een doorlopende led-strip tussen de achterlichten. Onder de achterruit zit een derde, verticaal remlicht temidden van de ventilatieopeningen voor de motorkap. 

Naar verluidt zou onder die kap wél een revolutie plaatsvinden. De nieuwe 911-generatie met interne naam '992' zou niet langer door atmosferische motoren aangedreven worden. In plaats daarvan moeten we turbomotoren verwachten. De achttraps PDK-transmissie met dubbele koppeling zou het mogelijk maken een elektromotor in de aandrijflijn op te nemen. Verwacht dus ook hybride techniek. Hoe het precies zit... inderdaad, eerst nog twee nachtjes slapen.