Op de persfoto’s schijnt nog een mooie najaarszon, maar gevoelsmatig is de Bentley Continental GT Convertible aan de late kant. Toch krijgen we het een beetje warm van de specificaties. Een grote, sportieve cabriolet met een 635 pk sterke W12 in het vooronder, wie laat dat nou koud?

Misschien degene die van verrassingen houdt, want eigenlijk kent de open Continental GT die niet. Hij biedt alles wat we al kennen van de gesloten variant, met uitzondering van een stoffen cabrioletkap. Deze kap laat zich in een rappe 19 seconden openen en sluiten, desgewenst tot een snelheid van 50 km/u.

Leuk weetje: de cabriokap is leverbaar in zeven kleuren en is zelfs verkrijgbaar met kenmerkende, geweven Tweed-stof. De binnenkant van het dak kun je in maar liefst acht kleuren laten uitvoeren. Dat zijn er veel, maar de keuze valt in het niet bij het aantal mogelijke exterieurtinten dat opgeteld maar liefst 87 bedraagt. Voor het interieur is er één nieuwe afwerking beschikbaar, genaamd Côtes de Genève. Deze bestaat uit een 0,6 mm dikke laag aluminium met ingeprente horizontale lijnen.

Uiteraard komt ook de Bentley Continental GT Cabriolet met het unieke Rotating Display. Dankzij deze ronddraaiende eenheid in de middenconsole kan de bestuurder kiezen voor een ononderbroken afgewerkt dashboard, een navigatiesysteem of voor drie analoge meters.

Veilige keuze(s)

De uitrusting valt verder te verfijnen met twee optiepakketten: City Specification en Touring Specification. Beide zijn vooral geënt op veiligheid. In eerstgenoemde zitten onder meer een remassistent en een systeem dat je waarschuwt voor overstekende voetgangers, terwijl het tweede pakket onder meer adaptieve cruise control en een nachtkijker bevat.

De sportieveling kiest zonder nadenken voor de Mulliner Driving Specification, waarbij de Continental GT nog vlotter wordt aangekleed. Met 22 inch grote wielen en bijzondere bekleding aan de binnenzijde staat niets een mooie zomer in de weg. Behalve het weer, dan…

Prijzen van de nieuwe Bentley Continental GT Convertible zijn nog niet bekend. De Bentley Continental GT Coupé is leverbaar vanaf 230.567 euro (V8) en 289.706 euro (W12).