Vlak voordat de Los Angeles Auto Show losbarst presenteert Porsche de nieuwe 911. Het model wordt intern ‘992’ genoemd en is alweer de achtste generatie van de iconische Duitse sportwagen. Het model is geheel opnieuw getekend en heeft onder meer volledig nieuwe achterlichten, maar natuurlijk is ook de nieuwste generatie nog altijd direct herkenbaar als Porsche 911.

Hoewel de 911 lijkt op het origineel wijkt de koets weldegelijk sterk af van de voorganger 991. Zo is de nieuwkomer van voren 4,5 centimeter verbreed en heeft elke versie standaard extra brede heupen. De handgrepen zijn half verzonken in de koets, waardoor de gladde flank geaccentueerd wordt.

Met een 3,0-liter bi-turbomotor leveren de 911 Carrera S en Carrera 4S een vermogen van 450 pk, 30 meer dan de voorgaande generatie. De standaardsprint naar 100 km/u is in 3,7 seconden (Carrera S) of 3,6 seconden (Carrera 4S) achter de rug. Voorzie je de auto van het optionele Sport Chrono-pakket, dan snoep je er in beide gevallen nog eens 0,2 seconde vanaf. De topsnelheden van beide versies bedragen respectievelijk 308 en 306 km/u.

Digitaler dan ooit

Porsche 911 '992'

Porsche geeft hoog op over het digitale gehalte van de nieuwe 911. Naast sportauto is het high-tech dat de klok slaat. Zo zijn onder meer een nachtkijker die gebruik maakt van warmtebeeld en nieuwe rij-assistenten leverbaar. Ook is een nieuw, 10,9 inch aanraakscherm verkrijgbaar.

De digitaliseringsslag gaat niet ten koste van de beleving, want bij de auto hoort een Porsche Road Trip-app. Deze applicatie biedt aanbevelingen voor de mooiste wegen, hotels en bezienswaardigheden. Daarnaast biedt Porsche de ‘360+’-app, die de Porsche-rijder ook van dienst is buiten de cockpit van zijn sportwagen.

Hoewel de Porsche 911 voorlopig alleen leverbaar is met benzinemotoren kan de milieubewuste eigenaar gebruik maken van het nieuwe app ‘Porsche Impact’. Hiermee kan de eigenaar de daadwerkelijke CO2-uitstoot van zijn ritten compenseren door te investeren in schone energiebronnen.

De nieuwe Porsche 911 is vanaf nu te bestellen, in het eerste kwartaal van 2019 worden de eerste auto’s aan hun eigenaren overhandigd.