Morgen start de autosalon van Parijs, maar we mogen nu alvast de nieuwe Mercedes-Benz GLE bewonderen. In het prachtige hotel Piscine Molitor presenteert het merk zijn nieuwe, grote SUV.

Ooit was de Mercedes-Benz GLE, die toen nog M-Klasse heette, een trendsetter. Nu is het een van de vele luxe SUV’s. In Parijs presenteert Mercedes-Benz het volledig nieuwe model, het is van de twee grote primeurs van Mercedes-Benz op de autoshow. Morgen kunnen we kennismaken met de andere, de nieuwe B-Klasse. 

Nu dus de GLE, die veel van zijn herkenbare ontwerp heeft gehouden maar is aangevuld met ontwerpelementen van de meest recente modellen van Mercedes-Benz. Bij de presentatie kan het merk niet genoeg benedrukken dat Mercedes-Benz de ‘uitvinder van het premium SUV-segment’ is. De nieuwe GLE biedt meer ruimte, connectiviteit en prestaties, zowel op als naast de weg.

Dat laatste kunnen we nog niet uitproberen, maar die eerste twee beloftes maakt het merk zonder meer waar. De nieuwe GLE is zowel voor- als achterin bijzonder ruim. De extra centimeters zorgen er bovendien voor dat het model verkrijgbaar wordt met een derde zitrij. De auto die we bij Piscine Molitor kunnen bewonderen heeft vijf zitplaatsen, dus hoe de achterste twee stoelen bevallen kunnen we je nog niet vertellen. Met de connectiviteit zit het ook wel goed, de GLE heeft het gloednieuwe MBUX-systeem uit de A-Klasse. Twee enorme beeldschermen, die in één paneel zijn opgenomen, tonen haarscherpe graphics en bieden talloze mogelijkheden. Het dashboard is erg opgeruimd, op de middenconsole zit slechts één rij met knoppen.

Uiteraard zijn we benieuwd naar wat er nog meer komen gaat. Als eerste, een hybride. We vragen het de woordvoerster van het merk: “Dat is aannemelijk, maar daarover heb ik op dit moment nog geen informatie.” En een nieuwe GLE Coupé? “Ik kan me voorstellen dat die er weer komt, maar ook daarover kan ik nog niets zeggen.” Neem van ons aan: zowel die hybride uitvoering als die coupé gaan er komen.

De nieuwe GLE komt in februari naar Nederland, de prijzen worden in november bekendgemaakt.