BMW introduceert de X2 M35i. Het nieuwe topmodel van de X2 heeft de krachtigste viercilindermotor ooit van BMW aan boord. De 2.0 TwinPower turbomotor produceert 306 pk vermogen.

De BMW X2 heeft een nieuwe topuitvoering: M35i. Het is de eerste M-uitvoering met viercilindermotor, maar dan wel meteen de krachtigste die BMW ooit bouwde. Met 306 pk vermogen en 450 Nm koppel zet de X2 M35i indrukwekkende prestaties neer. Zo legt de nieuwe uitvoering het sprintje van 0 naar 100 km/u in slechts 4,9 seconden af. Het schakelwerk wordt verzorgd door een achttraps automaat.

De M35i-uitvoering is voorzien van stijvere veren en dempers, een aangepaste achterwielophanging en een M-Sport-differentieel op de vooras. Alle aanpassingen dienen als doel om de X2 sportiever te laten rijden. Andere technische upgrades zijn doorgevoerd aan de uitlaat en het remsysteem.

De X2 M35i is te herkennen aan de Cerium Grey-accenten. Onder andere de spiegelkappen, grille en de omlijsting van de luchtinlaten zijn uitgevoerd in die kleur. Sportieve bumpers, specifieke uitlaatpijpen en BMW M-accenten in het interieur maken de nieuwe uitvoering compleet.

BMW start in maart 2019 met de levering van de X2 M35i. De prijs is nog niet bekend.