Wil je als een van de eersten in de Mini Electric rijden? Dan kun je vanaf nu een exemplaar reserveren. De productie van de elektrische Mini begint in november.

Mini opent naar ‘Tesla-model’ de inschrijving voor zijn eerste elektrische model. Vanaf nu kun je een plekje op de wachtlijst reserveren door een aanbetaling van 1.250 euro te doen. Volgens Mini liggen de productievoorbereidingen op schema en kan de fabriek in november starten. De eerste leveringen in ons land vinden in maart 2020 plaats.

Mini maakt verder nog weinig bekend over de auto. Vermogen, batterijcapaciteit, actieradius en prestaties, het is allemaal informatie die het merk pas later bekend maakt. We verwachten dat Mini de auto zal onthullen op de autoshow van Frankfurt in september. Wat de prijzen zijn kunnen we je ook nog niet vertellen.

Mini belooft wel alvast dat de elektrische versie net als de benzine- en dieselversies kart-achtige rij-eigenschappen zal hebben. De accu’s liggen laag in de auto, waardoor de gewichtsverdeling en het zwaartepunt van dat gewicht ondanks de extra kilo's optimaal zijn.