Mercedes-Benz AMG presenteert het derde model in de 35-lijn. De CLA 35 heeft dezelfde technische upgrades als de A 35-modellen.

AMG light. Zo kun je de nieuwe 35-modellen van het sportieve label van Mercedes-Benz nog het best omschrijven. Er komen later sterkere en snellere 45-modellen, maar nu is het podium voor de Mercedes-AMG CLA 35, die in navolging van de A 35 en A 35 Limousine wordt gepresenteerd.

Net als de andere AMG 35-modellen heeft de CLA een 306 pk sterke 2.0 turbomotor, die is gekoppeld aan een zeventraps automaat en vier wielen aandrijft. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 4,9 seconden. Andere technische aanpassingen zijn doorgevoerd aan onder andere de remmen en het onderstel. Optioneel levert Mercedes-Benz adaptieve dempers. Onder de motorkap zijn verstevigingen aangebracht, zowel boven als onder de motor, die zorgen voor meer stijfheid aan de voorkant van de auto.

De CLA AMG A 35 is aangekleed met een specifieke grille, bumpers, chromen accenten, achterspoiler en 18 inch lichtmetalen wielen. Aan de binnenkant vind je onder andere een AMG sportstuur, dat optioneel is op te waarderen naar het stuur met kleine kleurendisplays dat je ook in de AMG GT vindt. 

Vanaf eind deze maand is de Mercedes-AMG CLA 35 te bestellen, dan maakt het merk ook de prijs bekend. De leveringen starten in augustus.