Mercedes-Benz GLS (huidige generatie)

Mercedes-Benz kondigt aan dat de nieuwe generatie GLS volgende week wordt onthuld. Het nieuwe model heeft een 6 centimeter langere wielbasis, waardoor er meer ruimte voor de achterpassagiers beschikbaar is.

Mercedes-Benz presenteert volgende week zijn nieuwe top-SUV, de GLS. Op de autoshow van New York, die op 17 april van start gaat, haalt het merk het doek eraf. Het nieuwe model is volgens Mercedes-Benz nóg ruimer, dankzij 6 centimeter meer wielbasis die ten goede komt aan de passagiers achterin. De GLS moet meer dan ooit het SUV-alternatief voor de S-Klasse zijn. De auto heeft drie zitrijen, die elektrisch te verstellen en neer te klappen zijn.

Mercedes-Benz belooft topcomfort dankzij het nieuwe E-Active Body Control-systeem, dat werkt op een seperaat 48 Volt stroomcircuit en van de GLS een alleskunner moet maken. Niet alleen comfortabel dus, maar ook lichtvoetig in bochten en capabel in het terrein. Het merk kondigt verder aan dat de nieuwe GLS voorzien zal zijn van de nieuwste rijhulpsysteem, waarmee semi-autonoom rijden mogelijk is.