Subaru Outback

Subaru heeft een belangrijke primeur klaarstaan voor de autoshow van New York, die volgende week van start gaat. Het merk presenteert er namelijk de nieuwe Outback.

De nieuwe Subaru Outback is klaar om onthuld te worden. Het merk geeft alvast een afbeelding vrij waarop een stukje van de auto is te zien. Wat we daaruit kunnen opmaken is dat het nieuwe model een wat hoekigere, stoerdere uitstraling heeft dan de uitgaande Outback.

Subaru geeft verder nog geen informatie vrij, maar we kunnen ervan uitgaan dat alle bekende Subaru-elementen aanwezig zullen: vierwielaandrijving, CVT-automaat en boxermotoren. Of er net als van de XV en Forester een hybrideversie komt is nog even afwachten. Verder verwachten we dat Subaru nieuwe functies toevoegt aan Eyesight, de noemer waaronder het merk zijn rijhulpsystemen bundelt.

De nieuwe Outback wordt eerst in de Verenigde Staten op de markt gebracht, later volgt Europa. De huidige Outback heeft onlangs nog een kleine update gehad, dus we verwachten het nieuwe model pas in de loop van 2020 in Nederland.