Volkswagen Golf

Eén van de bekendste namen in autoland wordt vernieuwd. De achtste generatie Volkswagen Golf ziet eind oktober het daglicht.

Volkswagen blikt vooruit naar de onthulling van de achtste generatie Golf. Die vindt niet plaats op de aanstaande autoshow van Frankfurt, dat podium gebruikt Volkswagen namelijk voor de presentatie van de elektrische ID.3. Opvallend genoeg zijn beide auto’s ongeveer even groot, waarmee de Golf dus concurrentie uit eigen huis krijgt. Helemaal als je bedenkt dat er van de nieuwe Golf wederom een elektrische uitvoering komt. Daarnaast wordt de achtste generatie van het model ook gewoon leverbaar met brandstofmotoren, met en zonder hybridetechniek.

Volkswagen meldt dat de laatste tests op dit moment worden uitgevoerd en dat de auto zo goed als klaar is. Op de foto die het merk vrijgeeft is een gecamoufleerde testauto te zien, waaruit we kunnen opmaken dat de Golf veel ontwerptrekjes van de laatste generatie Polo overneemt. Volgens ontwerpdirecteur Klaus Bischoff wordt de nieuwe Golf wordt 'een echte eyecatcher'.

Op het gebied van onlinediensten, infotainment en zelfrijdende functies moet de nieuwe Golf nieuwe standaarden gaan neerzetten in zijn segment. Volkswagen wil opnieuw de maatstaf zijn in de klasse van compacte middenklassemodellen.