In Duitsland is de verkoop van de nieuwe Volkswagen Golf van start gegaan. In Nederland moeten we nog wachten tot maart.

Volkswagen trapt in Duitsland af met de verkoop van de nieuwe Golf. Het merk begint met vier verschillende motorversies, twee diesels en twee benzinevarianten. De TDI-motoren zijn 115 en 150 pk sterk, de TSI’s leveren 130 en 150 pk. De bij de onthulling aangekondigde hybrideversies komen in de loop van 2020.

In Nederland moeten we sowieso nog wachten tot maart voordat de nieuwe Golf bij de dealers staat. Volkswagen maakt voor die tijd de Nederlandse prijzen bekend, zodat geïnteresseerden al voor de showroomdatum een nieuwe Golf kunnen bestellen.

In de standaarduitrusting van het nieuwe model is het digitale dashboard en een tweede beeldscherm, dat in het midden van het dashboard is gemonteerd, opgenomen. Daarnaast zijn airconditioning, led-koplampen en een multifunctioneel stuurwiel aanwezig. Ook is elke Golf voorbereid op zogenaamde car-to-X-communicatie, waarmee de auto in verbinding kan staan met de infrastructuur.  

Volkswagen kondigt verder aan dat de nieuwe Golf een onderhoudsinterval heeft van 48 maanden, waarmee de kleine beurten dus vervallen. Het is nog niet bekend of er een kilometerbeperking zit aan het nieuwe onderhoudsschema.