Jaguar kondigt de vernieuwde XE aan. Het model is voorzien van een nieuwe neus, een moderner infotainmentsysteem en een uitgebreidere standaarduitrusting.

Jaguar stelt de vernieuwde XE voor. De kleinste sedan van het merk heeft een nieuwe neus met meer vloeiende vormen, moderne led-koplampen en grotere luchtinlaten. Volgens Jaguar oogt de auto nu lager en breder. Aan de achterkant herken je het vernieuwde model aan de achterlichten met nieuwe lichtsignatuur.

Het dashboard is voor een groot deel gewijzigd, om de integratie van het nieuwe infotainmentsysteem met twee beeldschermen mogelijk te maken. Dit futuristisch ogende bedieningsconcept zagen we eerder al in andere Jaguars en modellen van zustermerk Land Rover. Ook nieuw is de slimme binnenspiegel, die is voorzien van een beeldscherm en werkt met camera’s die aan de achterkant van de auto zijn gemonteerd.

Standaarduitrusting met leren bekleding

Er is meer. De XE heeft een nieuw stuur, dat is overgenomen uit de I-Pace. Verder maakt het merk het dashboard van mooiere materialen, die samen met de vernieuwde deurpanelen de uitstraling verder omhoog moeten halen. Dat doet ook de verbeterde standaarduitrusting, die nu onder andere leren bekleding, een achteruitrijcamera, 18 inch lichtmetalen wielen en led-koplampen omvat.

Ook standaard op elke XE vanaf nu: een automatische versnellingsbak. Dat is een direct gevolg van het uitdunnen met het motorassortiment. De basisbenzinemotor en twee dieselvarianten worden geschrapt, waardoor er nog twee 2.0 benzineversies (250 en 300 pk) en een 180 pk sterke dieseluitvoering overblijven.

De vanafprijs van de XE is door het wegvallen van de voordeligste motorversie én door de rijkere standaarduitrusting hoger dan voorheen. Instappen kan voor 57.380 euro in de P250 benzine-versie. Bestellen kan vanaf nu.