Mercedes-AMG presenteert de GLE 53 4Matic+. De eerste AMG-uitvoering van de nieuwe GLE heeft een zescilinder benzinemotor en een kleine elektromotor, die samen voor indrukwekkende prestaties zorgen.

Mercedes-AMG heeft de nieuwe GLE aangepakt en voorzien van een krachtige motor en andere sportieve extra’s. Het resultaat heet GLE 53 4Matic+. De motor is de nieuwe 3.0 zescilinder van Mercedes-Benz, die is voorzien een kleine elektromotor ter ondersteuning. De brandstofmotor produceert 435 pk vermogen en 520 Nm koppel. De elektromotor ondersteunt met 16 kW (22 pk) en 250 Nm en dan vooral op de momenten dat de brandstofmotor nog niet optimaal presteert. De GLE 53 accelereert in 5,3 seconden van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid is zoals gebruikelijk bij snelle Duitse auto’s begrensd op 250 km/u.

AMG levert de auto standaard met slimme vierwielaandrijving, elektronisch aangestuurde dempers, intelligente luchtvering, aangepaste besturing en grotere remmen. Met diverse rijstanden, waaronder twee sport-instellingen, zijn de systemen in de GLE 53 naar eigen smaak af te stemmen.

Uiteraard heeft AMG ook op het uiterlijk van de SUV zijn stempel gedrukt. De kenmerkende AMG-grille met verticale spijlen valt direct op, maar ook de dikkere bumpers, grotere luchtinlaten en andere verfraaiingen zorgen voor een agressievere uitstraling. Het interieur is eveneens aangekleed met sportieve elementen, zoals rode stiksels, een stuur met afgeknotte onderkant, koolstofvezel versieringen en specifieke AMG-graphics op de beeldschermen van het MBUX infotainmentsysteem.

De Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ komt later dit jaar op de markt. De prijs is nog niet bekend.