De eerste plaatjes van de nieuwe Mercedes-Benz CLA liggen op straat. De tweede generatie van de compacte, vierdeurs coupé wordt later deze week onthuld.

Mercedes-Benz heeft de CLA niet geheim kunnen houden tot aan de onthulling op de CES elektronicashow in Las Vegas. De presentatie staat voor later deze week gepland, maar de eerste beelden zijn voortijdig uitgelekt via Australische media.

Op de foto’s is te zien dat Mercedes-Benz in grote lijnen vasthoudt aan het ontwerp van de huidige generatie. De hoge taillelijn met daarboven de kleine zijruiten en de druppelvormige koets zijn uiterlijke kenmerken die op het nieuwe model terugkeren. Ze zijn aangevuld met elementen van de nieuwe A-Klasse, zoals de slanke koplampen en de zeshoekige grille.

Het dashboard lijkt min of meer te zijn overgenomen van de A-Klasse, met de twee grote beeldschermen van het MBUX-infomediasysteem als blikvangers. Volgens de uitgelekte informatie zou er door de toegenomen lengte van de CLA meer beenruimte achterin moeten zijn.

De auto die later deze week op de CES elektronicabeurs in Las Vegas wordt onthuld heeft een 2.0 benzinemotor met 224 pk aan boord, maar er komen ook andere benzineversies en dieseluitvoeringen.