Mercedes-Benz heeft de tweede generatie CLA gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het nieuwe model beschikt over zo’n beetje het modernste multimediasysteem dat je op dit moment kunt krijgen in een auto.

Dames en heren, hier is de nieuwe Mercedes-Benz CLA! De auto die het merk op de CES elektronicabeurs heeft onthuld is een CLA 250 Edition 1, met enkele opvallende oranje details. Het ontwerp van de CLA is helemaal nieuw, maar de herkenbare vormen zijn gebleven. Mercedes-Benz heeft de stroomlijn van verder geoptimaliseerd, tot een Cw-waarde van 0,23.

Het nieuwe model is bijna 5 centimeter langer dan z’n voorganger en ruim 5 centimeter breder. Ook de wielbasis is verlengd, met 3 centimeter. In het interieur resulteert dat vooral in meer schouderruimte, zowel voor de passagiers voorin als achterin. De beenruimte achter is nagenoeg gelijk, wel is er op de voorstoelen meer hoofdruimte beschikbaar. De kofferbak van de nieuwe CLA heeft een inhoud van 460 liter, dat is 10 liter minder dan in het huidige model.

De nieuwe CLA krijgt het hypermoderne MBUX-infomediasysteem uit de A-Klasse, aangevuld met enkele nieuwe functies. Zo is het mogelijk om het systeem met handgebaren te bedienen, zowel overdag als in het donker. De sensoren kunnen bovendien herkennen of het de bestuurder of de passagier is die de opdracht geeft. Ook is het mogelijk om voorkeursfuncties in te stellen bij een bepaald gebaar.

In mei komt de nieuwe CLA naar Nederland met diverse benzine- en dieselmotoren. De auto die in Las Vegas is gepresenteerd heeft een 2.0 benzinemotor met 225 pk, gekoppeld aan zeventraps automaat met dubbele koppeling.