Cadillac vult de SUV-reeks aan met de XT6, een premium cross-over met drie zitrijen. Een extra luxe en een sportieve variant debuteren gelijktijdig op de autoshow van Detroit. 

Gestaag breidt Cadillac z'n XT-serie van cross-overs uit. In 2016 verscheen de XT5, onlangs is in de Verenigde Staten de XT4 in de verkoop gegaan en nu onthult het premiummerk de jongste loot aan de stam: de XT6.

Deze heeft standaard drie zitrijen. Cadillac streeft ernaar om inzittenden op elke plek een 'optimale ervaring' te bieden, bijvoorbeeld op het gebied van geluid en beschikbare infotainment. In de koffer van de ruim 5 meter lange SUV past minstens 356 liter aan bagage, met de laatste twee zitrijen neergeklapt wel 2.228 liter. Een aanhanger tot 1.814 kg trekken kan ook. 

Voor de rijders die graag wat meer comfort en luxe willen verschijnt de XT6 in Premium Luxury-uitvoering, daarnaast komt de Sport er voor prestatiegerichte automobilisten. De twee versies verschillen in design, interieurafwerking, uitrusting en chassisafstelling.

Beide worden aangedreven door een 3,6 liter V6-motor met variabele kleptiming en directe injectie. Twee cilinders zijn uitschakelbaar om minder brandstof te verbruiken. Het maximale vermogen ligt op 310 pk en het koppel op 373 Nm. Deze krachten worden doorgegeven door een negentrapsautomaat. Op de Sport-uitvoering is All-Wheel Drive standaard, voor de Premium Luxury-versie is dit optioneel verkrijgbaar. 

Cadillac XT6

Rijhulpsystemen als rijbaanassistenten, automatische remsystemen en parkeerhulpen zitten standaard op de Cadillac XT6. Daarnaast zijn features als Head-Up Display en adaptieve cruise control bij te bestellen. Ook smartphone-connectiviteit, 4G wifi-hotspot zijn optioneel leverbaar; het 8 inch touchscreen is standaard. 

Het is nog onduidelijk of Cadillac de XT6 ook in Nederland op de markt brengt en wat de SUV dan zou gaan kosten. Eerst vindt het publieksdebuut plaats, deze week op de North American International Auto Show in Detroit.