Cadillac kondigt een volledig elektrisch aangedreven SUV aan. Dit is het eerste model op het nieuwe GM-platform voor elektrische auto's. 

Cadillac krijgt binnen General Motors de rol van voortrekker op het gebied van elektrische auto’s. De cross-over die het merk vandaag aankondigt is het eerste model dat gebruik gaat maken van een volledig nieuwe, technische basis, die in de toekomst ook voor andere elektrische modellen van Cadillac en zustermerk Chevrolet gebruikt gaat worden.

Cadillac geeft alvast de eerste twee beelden vrij van de cross-over. Op de aafbeeldingen zie je nog niet het definitieve model, maar een nagenoeg productierijp prototype van de auto. De naam van het model is nog niet bekend, die maakt Cadillac in aanloop naar de introductie bekend.

De cross-over van Cadillac krijgt waarschijnlijk vierwielaandrijving, maar het platform is ook geschikt voor auto's met aandrijving op alleen de voor- of achterwielen. Elektromotoren kunnen door hun kleine formaat eenvoudiger bij de aan te drijven wielas worden geplaatst.