60 jaar geleden verscheen de oer-Mini. Op de autosalon van Brussel viert het Britse merk dit met de Mini 60 Years Edition. 

Vandaag opent in de Belgische hoofdstad de Brussel Motor Show voor het publiek. Fans van het merk Mini en andere bezoekers krijgen een primeur voorgeschoteld: de Mini 60 Years Edition. De naam zegt het al: een speciale serie die in herinnering brengt dat de merken Morris en Austin in 1959 de klassieke Mini door voor het eerst op de markt brachten. 

Het driedeursmodel op de beurs laat er geen misverstand over bestaan waar de Mini-roots liggen: de editie heeft een body in British Racing Green en ook de achterlichten geven een deel van de Union Jack-vlag weer. De jubileumuitvoering is tevens getooid met verschillende 60 Years-logo, aangebracht op bijvoorbeeld de instaplijsten en de stoelen.

Mini geeft de 60 Years Edition een wit dak mee, witte spiegelkappen, zwarte strepen op de motorkap en 17 inch, 2-tone lichtmetalen wielen in speciaal 60 Years Spoke design. Stoelen en stuurwiel zijn met leder bekleed. De zittingen zijn uitgevoerd in de exclusieve bruine kleur Dark Maroon en zijn afgezet met frisgroene biesjes en witte stiksels.

De Mini 60 Years Edition zal vanaf maart te koop zijn, zowel in drie- als vijfdeursvariant. Tegen die tijd zullen de vier beschikbare motoriseringen bekendgemaakt worden, net als de prijzen.

Kun je niet wachten, reis dan (uiterlijk 27 januari) af naar de Brusselse autosalon. Daar wordt ook het nieuwe performancemodel van Mini gepresenteerd, de John Cooper Works. Het Britse merk showt verder een dwarsdoorsnede van het modelgamma in Brussel.