Het Italiaanse merk De Tomaso keert terug, nu echt! Het merk doet dat met de P72, een supercar die vanaf nu ook voor Nederlandse geïnteresseerden is te reserveren.

Eerdere pogingen om het merk De Tomaso nieuw leven in te blazen mislukten, maar nu lijkt het er toch echt op dat de Italiaanse maker van supercars terugkomt. De P72 is het eerste model en kun je zien als een knipoog naar de P70 uit de jaren ’60. Zowel de naam als de opvallende vormgeving van de P72 vertoont overeenkomsten met het klassieke model.

De nieuwe P72 is gebaseerd op de Apollo IE, een supercar van Duitse origine. Dat komt omdat De Tomaso en Apollo, dat voortkomt uit het failliete merk Gumpert, zijn opgekocht door dezelfde investeerder. Het koolstofvezel chassis van de Apollo IE is ook de basis van de nieuwe De Tomaso P72. Over de techniek zegt het merk verder nog niks, maar het is aannemelijk dat de P72 ook de 6.3 V12-motor overneemt van de IE. Op de interieurfoto is te zien dat de nieuwe supercar een handgeschakelde versnellingsbak heeft.

De Tomaso gaat slechts 72 exemplaren bouwen, een auto reserveren kan vanaf nu. De verwachte prijs in Nederland is 750.000 euro exclusief belastingen.